Genel

SSRS ( Sql server reporting services ) SMTP üzerinden raporlama

Selam arkadaşlar,

Bizim şirkette bazı raporlama hususlarında SSRS kullanıyoruz. En büyük avantajlarından bir tanesi bir çok DB ‘ye bağlanarak bir veri ambarı mantığı ile çalışabilmesi. Bill amca yapıyor : )

SSRS hizmetini normal şartlarda otomatik raporlamada kullanıyoruz. Yönetim yada diğer birimlerin günlük yada haftalık olarak istediği periyodik raporları takvime kaydederek göndermek hem iş gücü hemde vakit açısından bir zaman oluşturuyor ki bu işin otomatiği varken çabalamak zaten mantıksız bırakalım makineler halletsin.

SSRS e-posta yapısı olarak ilk kurulumda Exchance ile bağlantılı geliyor, Eğer sisteminizde exchance alt yapısını kullanıyorsanız hemen entegre edebilirsiniz. Fakat bizim gibi farklı bir SMTP servisi kullanıyorsanız bunun bazı ayarlarını yapmak gerekiyor.

Ben konuyu uzun uzun yazmayacağım, internette zamanında bulduğum bir kaynağı paylaşmak isterim. Amerikayı tekrar keşfetmeyelim,

Yavuz Filizbay adında bir kardeşimiz konuyu çok güzel açıklamış, kendisi gmail üzerinden ayarlama yapmış siz sadece kendi SMTP bilgilerinizi yazarak 587 portu üzerinden gönderim yapmanız yeterli.

İlgili döküman;
http://www.yavuzfilizlibay.com/sql-server-reporting-service-gmail-ile-mail-bildirimleri/

SSRS diğer dökümanı içinde aşağıdaki kaynağı inceleyebilirsiniz

SQL SERVER REPORTING SERVICES Bölüm 1

 

Bugra Parlayan

I use this blog in my spare time to jot down thoughts and share my professional experiences. It’s my personal space to unwind and reflect. Feel free to share or reuse anything you find helpful here — just a small thank you is more than enough :) You can reach me at: bugra[@]bugraparlayan.com.tr

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close